Nálady z (ne)místa

A je to tady, náš semestrální projekt je na světě. Budeme pojednávat místo nemísto u vlezu do metra v Holešovicích. Takový krásný zelený plácek vedle poměrně rušné silnice, kam lidé v současné chvíli nemají proč jít. Maximálně za sloupek v případě nouze, zakouřit si nebo louskat ořechy (při naší obhlídce místa si tam jedna babička opravdu kamenem rozbíjela ořechy :D). Pokusím se nějak sesumírovat svoje myšlenky, které se mi ohledně tohoto místa honí hlavou, tak prosím omluvte případnou roztěkanost.

Je tam rušno z jedné strany z ulice a z druhé strany z nádraží, kde jezdí poměrně velké množství vlaků. Celý vlez do metra s nákupní pasáží (jestli to tak můžu nazvat) je ukázkově komunisticky brutální, ale má své kouzlo. Jenom je to v takovém smutném stavu, nikdo se o to nejspíš moc nestará. Samotné místo má potenciál, vždyť tady těch lidí musí projít nějaké množství (ať už z metra na vlak nebo z tramvaje na metro). Dát tomuto (zatím) nemístu nějaký smysl, aby kolemjdoucí měli důvod se zde zastavit, třeba chvilku posedět, strávit zde nějaký čas, a nejen tento prostor minout bez povšimnutí... Zaujaly mě ty talířové lampy, úplně jen tak vsazené do betonové zdi, beztak je to nějaká zpráva od jiné civilizace. A ty pilíře budou přijímače :D (na první fotce vlevo u kraje). Zajímavá byla také úplně bezdůvodná hrana na horní betonové zídce na ulici Vrbenského (viz pátá fotka).

Jsem zvědavý, co tady v našich hlavičkách vznikne a kdo s čím přijde. Možností je opravdu mnoho, skoro neomezeně (nechci říct nekonečno, ale vlastně jo :D).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Od školy ke škole aneb rešerše na náš druhý projekt