Cestou necestou, Prahou (ne)Prahou

Jedu za tebou,
metrem, pod muzeuuum...

Ve středu 12. října jsme se vydali na celodenní procházku Prahou a jak bylo avizováno, byla to opravdu jízda. Podle hodinek jsem udělal přes 23 000 kroků a nachodil nějakých 20 km. Každý jsme měli připravený kraťoučký referát na nějakou stavbu po cestě a tenhle formát se mi moc líbil. Hodně jsme chodili, ale zároveň byl čas si oddechnout a poslechnout si nějakou zajímavost. Já osobně bych vyzdvihl návštěvu Veletržního paláce, kde nás paní krásně provedla, dostali jsme se i na střechu. Zároveň na ten dům měla trochu jiný pohled, když tam každý den pracuje, ale jako historička architektury nám měla hodně co říct. Věděl jsem, z jaké doby palác cca je, to člověk vyčte na internetu, ale nevěděl jsem například, že je to jenom jeden dům z celého komplexu, který měl vzniknout, ale k realizaci nikdy nedošlo. Nebo také jsem si nedokázal pořádně představit, jak takový veletržní palác fungoval, co se tam dělo a odehrávalo. To třeba mně osobně paní objasnila. A doufám, že se zapojíme do nějakého toho jejich projektu, třeba zase vylepit něco na podlahu papírovou izolepou, nebo nějak jinak pojednat prostor. To by mě bavilo a doufám, že se k tomu dostaneme. Dále mě zaujalo povídání v CAMPu, kde nám byla představena činnost IPR. Jako tušil jsem, ale nečekal jsem tak velkou organizaci s tak širokou strukturou. Pivko v kobce na Náplavce bodlo, i když mě pořád totálně škrábe v krku a není mi úplně dobře. Paní na Vyšehradě byla úsměvná, všude na Albertově byla totálně cítit tráva a videomapping na chrámu sv. Ludmily v rámci Signal festu byla příjemná tečka po celém užitém dni. Díky vám všem, že jsem se ani chvilku nenudil, níže ještě pár fotek a skic <3.

Vstupní aula Veletržního paláce. Ty luxfery vytváří takové příjemné tlumené světlo a ty moudré skleněné koule tomu dodávají šmrnc. Tenhle prostor působí naprosto majestátně.


S těmito hodinami jako by se čas zastavil.


Tohle mě hodně pobavilo. Je to chytré, tohle opravdu vymysleli, takový ostrůvek s pořádnou stříkačkou. Žádný požár už nás neohrozí!


Jedna instagramovka ze dvorku DRNu. Zaujalo mě, že architekt opravdu znovupoužíval materiály. Například ta recepce, schody, nebo i jenom výklady toho vstupního průjezdu na dvorek, kterých si ne každý musí hned všimnout,


Usmívat a mávat, protože nikoho nebolí nožičky, když jde po schodech navečer po tom krásném, ale i náročném dni. Sem určitě v blízké době ještš vyrazím, a na Folimanku taky.


Moc pěkné místo na Petrském náměstí. A tahle minimalisticky pojatá tělocvična byla příjemná. Jako malé dítě bych tam chodil rád, protože ta barva je jasná a úplně mě i teď motivovala začít skákat po koši.


Říkal někdo, že potřebuje žehlit? Je to sporná, budova, ale mně prostě přijde fascinující svojí konstrukcí. A když jsem se hledal nějaké informace a fotky a samotném průběhu stavby, nestíhal jsem pomalu dýchat.


A nějaké skicy. Jsou dělané dost na koleni většinou ve stoje, některé hotové, jiné zdaleka ne, ale co... jsou to skicy, ne? Místa určitě každý pozná.


Komentáře

  1. díky za zpětnou vazbu, super fotky i skici...
    zítra ukážeme jak skici (jejich fotky) napracovat ve Photoshopu...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Od školy ke škole aneb rešerše na náš druhý projekt